Проф. Николай Габровски получи пълна свобода от нашата парламентарна група да

...
Проф. Николай Габровски получи пълна свобода от нашата парламентарна група да
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Единственият шанс за България е да се реализира кабинет с първия мандат

„ Проф. Николай Габровски получи  цялостна независимост от нашата парламентарна група да води диалози с хора, за които е сигурен, че професионално нямат мрачно леке в биографията си  и че всичко, заложено като управническа стратегия, ще бъде изпълнено. Личностите са значими, само че по-важното е, че с първия мандат може да бъде формирано държавно управление, за разлика от опциите за кабинет с втория или с третия мандат “.

Това сподели пред БНР Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ.

И добави, че  политическото опълчване е заело главно място, което е „ демонстрация на несвоевременно политическо държание “ .

В предаването „ Неделя 150 “ Атанасова съобщи, че  не вижда друга кандидатура, с изключение на тази на проф. Габровски, която по неоспорим метод да може да сплоти партиите, „ тъй като е гражданска и високопрофесионална “ :

„ Затова нашият претендент е цивилен, самостоятелен от политическа партия. Ако искахме да провалим съставянето на кабинет, щяхме да излъчим политическо посланичество за проучвателния мандат.  Единственият късмет за България е да се осъществя кабинет с първия мандат . Жалка демонстрация на политическо твърдоглавие у някои други парламентарни групи е това да не се схваща “.

Тя акцентира, че  от ГЕРБ са създали детайлна управническа програма по всяка тематика :

„ Най-важна за нас във вътрешнополитически проект е тематиката за инфлацията и за приходите на жителите. Втората тематика е за сигурността. Следва тази с финансовата непоклатимост и напредък. Планът за възобновяване и устойчивост…  Моментът е значим, исторически, тъй като, в случай че се изгуби шансът за държавно управление с първия мандат, по-късно става рисково да залагаме на третия като избавителен и ще отидем на нови избори, което ще е пагубно за страната ни „.

Атанасова предвижда, че  в сряда или в четвъртък ще бъде гласуван проектокабинетът на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили .
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР